Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa z fasoli i warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sycąca zupa, można podawać ją z zacierkami lub pieczywem.

Zupa z fasoli i warzyw

Składniki:

Zupa z fasoli i warzyw

 

  • 20 dag fasolka biała,
  • 3 szt marchew,
  • 2 szt pietruszka,
  • 2 szt cebula,
  • 2 szt grzyby suszone,
  • 1 łyżka masło,
  • 2 łyżki koperek siekany,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z fasoli i warzyw
Fasolę namoczyć wieczorem, następnego dnia ugotować razem z grzybami. Warzywa obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, cebulę drobno posiekać, poddusić kilka minut na maśle. Zalać wrzącą wodą, dodać sól i ugotować. Połączyć z miękką fasolą, posiekanymi grzybkami, posypać koperkiem, przyprawić do smaku.

Tagi:

grzyby fasola