Sposób przygotowania:
Zupa z fasolką i groszkiem
Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać 2-3 łyżki oleju, zeszklić na nim cebulę. Marchewki obrać, pokroić w półplasterki. Seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić. Marchewkę, seler i por dodać do cebuli. Podsmażać razem ok. 2-3 minuty, aż warzywa lekko się przyrumienią. lać bulion, zagotować. Gotować pod przykryciem ok. 10 minut. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Mięso pokroić w kostkę. Do gotującej się zupy dodać ziemniaki, mięso, mrożony zielony groszek i fasolkę konserwową. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby doprawić do smaku odrobiną soli lub przyprawy uniwersalnej.