marzanna.danuta

marzanna.danuta

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Zupa z fasolki szparagowej 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z fasolki szparagowej

Zupa z fasolki szparagowej  4

Składniki:

Zupa z fasolki szparagowej 4

 

  • 20 dag fasoli szparagowej
  • 1,5 litra rosołu
  • Pół szklanki śmietany
  • Przyprawa Delikt
  • Łyżka mąki
  • 2 pomidorki
  • Kilka pieczarek
  • Pół szklanki groszku konserwego

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolki szparagowej 4
Fasolkę kroimy na mniejsze części. Gotujemy w rosole. Pomidory pozbawiamy skórki i kroimy na części. Pieczarki pokrojone w plasterki kroimy ni smażymy na patelni, dodajemy mąkę. Do wywaru dodajemy pieczarki, pomidorki, groszek i śmietankę. Gotujemy wszystko przez kilka minut. Przyprawiamy do smaku. Możemy podawać z grzankami.

Tagi:

przyprawy