Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Wielowarzywna zupa z serkiem i makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna zupa z jarzynami i makaronem

Wielowarzywna zupa z serkiem i makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wielowarzywna zupa z serkiem i makaronem

 

 

Sposób przygotowania:

Wielowarzywna zupa z serkiem i makaronem
Ziemniaka i marchewki obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli i zagotować. Por umyć dokładnie i posiekać dość drobno. Po 5 minutach wrzucić do garnka przepłukany mrożony groszek. Fasolkę przepłukać, pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do zupy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Serek zmiksować z chochelką gorącego wywaru z zupy. Dodać ze śmietanką do garnka. Wsypać makaron, zagotować. Doprawić solą jeśli trzeba i pieprzem białym. Gotować minutę, po czym zakręcić gaz i przykryć pokrywkę. Makaron dojdzie w gorącej zupie.
Wielowarzywna zupa z serkiem i makaronem
Ziemniaka i marchewki obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli i zagotować.
Wielowarzywna zupa z serkiem i makaronem
Etap 2Por umyć dokładnie i posiekać dość drobno.
Wielowarzywna zupa z serkiem i makaronem
Po 5 minutach wrzucić do garnka przepłukany mrożony groszek.
Wielowarzywna zupa z serkiem i makaronem
Serek zmiksować z chochelką gorącego wywaru z zupy. Dodać ze śmietanką do garnka. Wsypać makaron, zagotować

Tagi:

makaron