bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 845]

Zupa z fasolowa z kalafiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Letnią porą często gotuję zupy z dużą ilością warzyw. Tym razem nie dodałam do zupy ziemniaków tylko cukinię,

Zupa z fasolowa z kalafiorem

Składniki:

Zupa z fasolowa z kalafiorem

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolowa z kalafiorem
Fasolkę szparagową oczyszczamy, kroimy na małe kawałki, kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki.

Marchewki i pietruszkę kroimy w kostkę, pora kroimy w pół plastry. Cukinie obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.

Do garnka wlewamy rosół, zagotowujemy, dodajemy fasolkę i gotujemy do momentu aż fasola będzie miękka, dodajemy kalafiora oraz pozostałe warzywa i gotujemy do miękkości warzyw.

Zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do zupy.

Tagi:

zupa