Sposób przygotowania:
Zupa z fasolowa z kalafiorem
Fasolkę szparagową oczyszczamy, kroimy na małe kawałki, kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki.
Marchewki i pietruszkę kroimy w kostkę, pora kroimy w pół plastry. Cukinie obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.
Do garnka wlewamy rosół, zagotowujemy, dodajemy fasolkę i gotujemy do momentu aż fasola będzie miękka, dodajemy kalafiora oraz pozostałe warzywa i gotujemy do miękkości warzyw.
Zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do zupy.
Marchewki i pietruszkę kroimy w kostkę, pora kroimy w pół plastry. Cukinie obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.
Do garnka wlewamy rosół, zagotowujemy, dodajemy fasolkę i gotujemy do momentu aż fasola będzie miękka, dodajemy kalafiora oraz pozostałe warzywa i gotujemy do miękkości warzyw.
Zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do zupy.