Sposób przygotowania:
Zupa malinowa z siemieniem lnianym i rodzynkami
Dwie szklanki malin płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka.
Zalewamy pięcioma szklankami zimnej wody. Dodajemy trzy łyżki cukru oraz trzy łyżki rodzynek i cukier waniliowy. Gotujemy przez kilka minut na wolnym ogniu.
Zagęszczamy zawiesiną z trzech czwartych szklanki mleka i czubatej łyżki mąki.
Na koniec dodajemy pół szklanki siemienia lnianego samych ziarenek ugotowanych i odsączonych.
Dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku cukrem.
Po zagotowaniu zestawiamy z ognia, podajemy z ugotowanym makaronem.
Zalewamy pięcioma szklankami zimnej wody. Dodajemy trzy łyżki cukru oraz trzy łyżki rodzynek i cukier waniliowy. Gotujemy przez kilka minut na wolnym ogniu.
Zagęszczamy zawiesiną z trzech czwartych szklanki mleka i czubatej łyżki mąki.
Na koniec dodajemy pół szklanki siemienia lnianego samych ziarenek ugotowanych i odsączonych.
Dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku cukrem.
Po zagotowaniu zestawiamy z ognia, podajemy z ugotowanym makaronem.