Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa fasolowa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zupa fasolowa z warzywami na mięsie jest pożywna i bardzo smaczna. Zimą i jesienią często gości na moim stole.

Zupa fasolowa z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa fasolowa z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z warzywami
Fasolę zamoczyć na noc lub przynajmniej na 2-3 godziny. Następnie odlać wodę w której się moczyła, zalać świeżą włożyć umyte mięso, liść laurowy i gotować. Do pół miękkiej fasoli dodać odrobinę soli, obrane i pokrojone warzywa, skórkę z wędzonego boczku. Następnie dodać posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek, gotować do miękkości. Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Miękkie mięso pokroić na kawałki, połączyć z zupą, podawać.
Zupa fasolowa z warzywami
Do namoczonej fasoli wlać świeżą wodę i włożyć umyte mięso
Zupa fasolowa z warzywami
Następnie dodać obraną i pokrojoną marchewkę i pietruszkę
Zupa fasolowa z warzywami
Do zupy włożyć umytą skórkę z wędzonego boczku
Zupa fasolowa z warzywami
Wsypać posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę ziemniaki