Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Zupa z głąba i liści kalafiora :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kiedy kupujemy kalafiora z reguły liście i głąb odrzucamy , a to błąd . można z tych części zrobić doskonałą zupę i jarzynkę .

Zupa z głąba i liści kalafiora :

Składniki:

Zupa z głąba i liści kalafiora :

 

  • 3 szklanki pokrojonego w kostkę głąba kalafiora i wyciętych z liści grubych żyłek
  • 3 różyczki kalafiora
  • 3 ziemniaki pokrojone w kostkę
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 marchewka pokrojona ozdobnie
  • 1 litr wody
  • 1 Bulionetka drobiowa Knorra ( lub inna przyprawa do zup )
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 pęczka usiekanego koperku
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa z głąba i liści kalafiora :
Części kalafiora, ziemniaki , pierś z kurczaka , marchew- zalać bulionem i gotować 45 minut. Na patelni podsmażyć na maśle połowę pokrojonego koperku , dodać do zupy , wlać śmietankę , mięso podzielić na kawałki i włożyć do garnka .Posypać koprem . Doprawić.