Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa na golonceETAP 1:
Zaczynam od ugotowania golonki, gotuję ją razem z włoszczyzną, zielem angielskim, dodaję pół łyżeczki soli i parę ziarenek pieprzu.
Gotuję do miękkości mięsa, później mięso obieram od kości, dzielę na kawałeczki i podaję z zupą.
ETAP 2:
Pieczarki kroję w plasterki i przepłukuję.
ETAP 3:
Cebulę obieram, kroję drobniutko i przesmażam na oleju kokosowym
ETAP 4:
do cebuli dodaję pieczarki i duszę chwilę razem
ETAP 5:
Następnie pieczarki i cebulę przekładam do wywaru, gotuję chwilę.
ETAP 6:
Na koniec zabielam śmietaną, lub jogurtem( zupa już się nie gotuje) i posypuję natką.
SylaUla
zbysiowa
Polecam SylaUla:)