Sposób przygotowania:
Zupa na mięsie z ziemniakami i jajkiem
Mięso myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Gdy mięso będzie się gotować dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy pęczek zieleniny, liść laurowy i przyprawy.
Dodajemy też obraną marchew. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy odstawiamy by trochę przestygło i obieramy.
Wrzucamy ponownie do garnka. Dodajemy zakwas i majeranek. Doprawiamy do smaku i chwilę gotujemy. Nalewamy zupę na talerze, obsypujemy natką pietruszki i dodajemy pokrojoną marchew i jajko.
Dodajemy też obraną marchew. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy odstawiamy by trochę przestygło i obieramy.
Wrzucamy ponownie do garnka. Dodajemy zakwas i majeranek. Doprawiamy do smaku i chwilę gotujemy. Nalewamy zupę na talerze, obsypujemy natką pietruszki i dodajemy pokrojoną marchew i jajko.