Sposób przygotowania:
zupa z groszków
umyj warzywa
obierz warzywa i pokrój je w talarki
zagotuj w garnku wode ze szczyptą soli
kiedy woda zacznie wrzeć wrzuć do garnka warzywa
gotuj je przez 10 min
obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę
rozpuść na patelni masło
potem wrzuć na nie pokrojoną cebulę i podsmażaj ją tak długo aż się zeszkli
wyjmij z garnka warzywa a do wywaru wrzuć groszek i zeszkloną cebulę
gotuj je przez kilka minut
rozlej zupę do miseczek do każdej porcji dodaj łyżeczkę śmietanki i 10 groszków
obierz warzywa i pokrój je w talarki
zagotuj w garnku wode ze szczyptą soli
kiedy woda zacznie wrzeć wrzuć do garnka warzywa
gotuj je przez 10 min
obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę
rozpuść na patelni masło
potem wrzuć na nie pokrojoną cebulę i podsmażaj ją tak długo aż się zeszkli
wyjmij z garnka warzywa a do wywaru wrzuć groszek i zeszkloną cebulę
gotuj je przez kilka minut
rozlej zupę do miseczek do każdej porcji dodaj łyżeczkę śmietanki i 10 groszków