Sposób przygotowania:
Zupa z gruszki i pietruszki
Gruszki obierz ze skóry, usuń pestki i pokrój w kostkę a umyte i obrane korzenie pietruszki pokrój w plastry.
W garnku rozpuść masło i podsmaż na nim pietruszkę, po chwili dodaj pokrojoną gruszkę i duś całość kilka minut. Kiedy składniki zmiękną zalej je bulionem, zagotuj i zmiksuj na jedwabistą zupę, na koniec dodaj śmietankę.
Gotową zupę dopraw solą, pieprzem, cukrem, octem i gałką muszkatołową.
W garnku rozpuść masło i podsmaż na nim pietruszkę, po chwili dodaj pokrojoną gruszkę i duś całość kilka minut. Kiedy składniki zmiękną zalej je bulionem, zagotuj i zmiksuj na jedwabistą zupę, na koniec dodaj śmietankę.
Gotową zupę dopraw solą, pieprzem, cukrem, octem i gałką muszkatołową.
SylaUla
Jagodowa