Sposób przygotowania:
Zupa z grzankami
Cebulę obierz i posiekaj w kosteczkę. Podduś na łyżeczce masła, oprósz mąką. Zasmaż nie rumieniąc. Następnie ciągle mieszając, małymi porcjami dolewaj bulion. Zagotuj.
Żółty ser zetrzyj, a topiony pokrój w kosteczkę. Oba włóż do bulionu, wlej śmietankę. Mieszaj dopóki sery się nie roztopią. Zupę przypraw do smaku, zdejmij z ognia.
Chleb pokrój w kosteczkę, obsmaż na pozostałym maśle. Natkę i szczypiorek opłucz i drobno posiekaj. Zupę tuż przed podaniem posyp grzankami oraz zieleniną.
Żółty ser zetrzyj, a topiony pokrój w kosteczkę. Oba włóż do bulionu, wlej śmietankę. Mieszaj dopóki sery się nie roztopią. Zupę przypraw do smaku, zdejmij z ognia.
Chleb pokrój w kosteczkę, obsmaż na pozostałym maśle. Natkę i szczypiorek opłucz i drobno posiekaj. Zupę tuż przed podaniem posyp grzankami oraz zieleniną.
misia53