Zupa z kabaczków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa z kabaczków do picia

Zupa z kabaczków

Składniki:

Zupa z kabaczków

 

  • Składniki:
  • 3-4 kabaczki
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 duże lub 4-5 małych marchewek
  • Kucharek

Sposób przygotowania:

Zupa z kabaczków
Najpierw kabaczki obrałam ze skórki i je opłukałam. Pokroiłam je na mniejsze kawałki, najlepiej w małą kostkę. Do garnka wlałam 1,5 litra wody, którą zagotowałam. Marchewkę obrałam ze skórki, opłukałam i pokroiłam na mniejsze kawałki. Do gotującej się wody wrzuciłam pokrojoną marchewkę i 1 kostkę rosołową. Gdy kostka rosołowa się rozpuściła dodałam pokrojone kabaczki i gotowałam wszystko jeszcze przez 10 minut. Zdjęłam garnek z ognia i rozdrobniłam ugotowane warzywa blenderem ręcznym. Zupa jest już gotowa. Do smaku można dodać Kucharek albo inne ulubione przyprawy (sól, pieprz, majeranek.

Tagi:

kabaczki