WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1150]

Zupa z kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna zupa z kalafiora na mięsie wieprzowym z warzywami i koperkiem. Idealna jako pierwsze danie obiadowe.

Zupa z kalafiora Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z kalafiora

 

  • ok. 250g schabu wieprzowego
  • 0,5 główki kalafiora
  • 2 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • mały kawałek pora
  • kostka rosołowa
  • sól, pieprz
  • listek laurowy
  • koperek

Sposób przygotowania:

Zupa z kalafiora

ETAP 1:

Mięso umyć, pokroić w małą kostkę i włożyć do garnka. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Marchewki, selera i pietruszkę obrać, opłukać, pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Pora pokroić w kosteczkę i dodać do garnka.

Wlać wody aby wszystko przykryła. Dodać listek laurowy i pieprz i zagotować. Dodać kostkę rosołową i gotować aż warzywa i mięso zmiękną.

Kalafiora (miałam już obgotowanego) pokroić na małe kawałki i dodać do zupy pod koniec gotowania razem z posiekanym koperkiem.

Doprawić solą i pieprzem.

Zupa z kalafiora
Pokrojony kalafior przed dodaniem do zupy
Zupa z kalafiora
Pokrojone w kostkę ziemniaki dodane do mięsa
Zupa z kalafiora
Pokrojone mięso wieprzowe włożone do garnka