Sposób przygotowania:
Zupa ze szpinakiem, koperkiem i kalafiorem
Warzywa obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce.
Na patelni rozpuszczamy masło lub margarynę, dodajemy starte warzywa i chwilę podsmażamy. Dodajemy ugotowany wcześniej bulion i dalej gotujemy.
Szpinak obieramy, płuczemy i szatkujemy, a następnie dodajemy do bulionu z warzywami i gotujemy około 10 - 15 minut. Następnie dodajemy oczyszczony i podzielony na różyczki kalafior oraz obrane, opłukane pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.
Pod koniec gotowania dodajemy poszatkowany koperek zielony.
Gotową zupę zabielamy zahartowaną śmietaną (śmietanę mieszamy z 1/2 gorącego bulionu a następnie wlewamy do całej zupy).
Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.
Na patelni rozpuszczamy masło lub margarynę, dodajemy starte warzywa i chwilę podsmażamy. Dodajemy ugotowany wcześniej bulion i dalej gotujemy.
Szpinak obieramy, płuczemy i szatkujemy, a następnie dodajemy do bulionu z warzywami i gotujemy około 10 - 15 minut. Następnie dodajemy oczyszczony i podzielony na różyczki kalafior oraz obrane, opłukane pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości.
Pod koniec gotowania dodajemy poszatkowany koperek zielony.
Gotową zupę zabielamy zahartowaną śmietaną (śmietanę mieszamy z 1/2 gorącego bulionu a następnie wlewamy do całej zupy).
Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.
danielek
BozenaMatuszczyk
Ale kombinacja bardzo smaczna;)
gusia1000