Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukinii i marchewki z koperkiemETAP 1:
Cukinię obraną ze skórki i z wydrążonymi gniazdami nasiennymi pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Marchewki obrać, opłukać i również pokroić w kostkę, dodać do garnka.
Koperek posiekać i dodać do warzyw.
Warzywa zalać wodą tak aby je tylko przykryła. Włożyć listek laurowy, ziele angielskie i masło. Zagotować. Wrzucić kostkę rosołową i gotować aż warzywa będą miękkie.
Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym mielonym i czosnkiem granulowanym. Wsypać kaszkę manną dla zagęszczenia i gotować jeszcze kilka minut aż zupa zgęstnieje.
Ugotowaną zupę zblendować blenderem ręcznym na jednolity krem. Podawać z pieczywem, grzankami lub innymi dodatkami.
SylaUla