WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Zupa krem z cukinii i marchewki z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatna zupa krem z cukinii zielonej i marchewki z dodatkiem sporej ilości koperku. Idealna z pieczywem, grzankami czy śmietaną.

Zupa krem z cukinii i marchewki z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z cukinii i marchewki z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z cukinii i marchewki z koperkiem

ETAP 1:

Cukinię obraną ze skórki i z wydrążonymi gniazdami nasiennymi pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Marchewki obrać, opłukać i również pokroić w kostkę, dodać do garnka.
Koperek posiekać i dodać do warzyw.

Warzywa zalać wodą tak aby je tylko przykryła. Włożyć listek laurowy, ziele angielskie i masło. Zagotować. Wrzucić kostkę rosołową i gotować aż warzywa będą miękkie.

Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym mielonym i czosnkiem granulowanym. Wsypać kaszkę manną dla zagęszczenia i gotować jeszcze kilka minut aż zupa zgęstnieje.

Ugotowaną zupę zblendować blenderem ręcznym na jednolity krem. Podawać z pieczywem, grzankami lub innymi dodatkami.

Zupa krem z cukinii i marchewki z koperkiem
Zupa krem z cukinii i marchewki po zblendowaniu
Zupa krem z cukinii i marchewki z koperkiem
Zupa krem z cukinii i marchewki w trakcie blendowania blenderem ręcznym
Zupa krem z cukinii i marchewki z koperkiem
Posiekany koperek dodany do cukinii i marchewki
Zupa krem z cukinii i marchewki z koperkiem
Pokrojone w kostkę marchewka i cukinia wrzucone do garnka