Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa
Warzywa myjemy ,obieramy i kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki.
Skrzydełka z kurczaka, mięso rosołowe płuczemy zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu z dodatkiem soli oraz kostki rosołowej wołowej. Dodajemy pokrojone warzywa, oprócz kalafiorku.
Gotujemy do miękkości mięsa.
Miękkie mięso wyjmujemy kroimy a skrzydełka obieramy z kostek odstawiamy.
Ryż płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, dodajemy do gotującej zupy.
Gdy ryż nam nieco zmięknie dodajemy do zupy kalafior ciągle gotując dodajemy poszatkowany koperek, pietruszkę zieloną a także odrobinę lubczyku, doprawiamy przyprawami, dodajemy obrane i pokrojone mięso.
Gotujemy do momentu aż kalafior będzie miękki. Zupę można zabielić śmietaną.
Skrzydełka z kurczaka, mięso rosołowe płuczemy zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu z dodatkiem soli oraz kostki rosołowej wołowej. Dodajemy pokrojone warzywa, oprócz kalafiorku.
Gotujemy do miękkości mięsa.
Miękkie mięso wyjmujemy kroimy a skrzydełka obieramy z kostek odstawiamy.
Ryż płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, dodajemy do gotującej zupy.
Gdy ryż nam nieco zmięknie dodajemy do zupy kalafior ciągle gotując dodajemy poszatkowany koperek, pietruszkę zieloną a także odrobinę lubczyku, doprawiamy przyprawami, dodajemy obrane i pokrojone mięso.
Gotujemy do momentu aż kalafior będzie miękki. Zupę można zabielić śmietaną.
gusia1000