Sposób przygotowania:
Zupa z kalafiora i kapusty
Mięso umyć, włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą, posolić i wstawić na palnik. Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę i ugotować w osobnym garnku, w osolonej wodzie. Kalafiora pokroić na drobne części, kapustę poszatkować, marchewki pokroić w kostkę. Gdy woda z mięsem zacznie się gotować, zdjąć szumowiny i dodać pietruszkę, marchew, kapustę, kalafiora i lubczyk. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu do czasu, aż warzywa zmiękną. Doprawić solą oraz pieprzem, dodać posiekany koperek.
![Zupa z kalafiora i kapusty Zupa z kalafiora i kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-kalafiora-i-kapusty-283510.jpg)
![Zupa z kalafiora i kapusty Zupa z kalafiora i kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-kalafiora-i-kapusty-283511.jpg)
![Zupa z kalafiora i kapusty Zupa z kalafiora i kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-kalafiora-i-kapusty-283512.jpg)
![Zupa z kalafiora i kapusty Zupa z kalafiora i kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-kalafiora-i-kapusty-283513.jpg)