darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Zupa z kalafiora i kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Letnie zupa z młodych warzyw. Połączenie kalafiora i kapusty z koperkiem daje niesamowity aromat. Zupa jest gęsta i treściwa

Zupa z kalafiora i kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z kalafiora i kapusty

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kalafiora i kapusty
Mięso umyć, włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą, posolić i wstawić na palnik. Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę i ugotować w osobnym garnku, w osolonej wodzie. Kalafiora pokroić na drobne części, kapustę poszatkować, marchewki pokroić w kostkę. Gdy woda z mięsem zacznie się gotować, zdjąć szumowiny i dodać pietruszkę, marchew, kapustę, kalafiora i lubczyk. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu do czasu, aż warzywa zmiękną. Doprawić solą oraz pieprzem, dodać posiekany koperek.
Zupa z kalafiora i kapusty
Etap 1 kalafiora umyć i dość drobno pokroić
Zupa z kalafiora i kapusty
Etap 2 kapustę obrać z pierwszych liści, poszatkować
Zupa z kalafiora i kapusty
Etap 3 Do garnka z mięsem i warzywami dodać lubczyk
Zupa z kalafiora i kapusty
Etap 4 Na koniec gotowania zupy dodać koperek