Sposób przygotowania:
Zupa krem z kalafiora z chipsami z boczku
Ziemniaki, seler, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek pokroić na mniejsze kawałki. Por oczyścić i pokroić w półplasterki. Kalafior podzielić na różyczki. W rondelku roztopić masło dodać ziemniaki, seler, pietruszkę oraz por i podsmażać około 5 min. Dodać czosnek przesmażyć około minutki. Podsmażone warzywa przełożyć do gorącego bulionu warzywnego, dodać różyczki kalafiora. Gotować do miękkości warzyw. Zmiksować blenderem na krem doprawić białym pieprzem i solą morską prowansalską. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć plasterki boczku na rumiano. Zupę krem podałam z chipsami z boczku i pokrojonym szczypiorkiem.
joana30
zbysiowa
alaaa
Joasiu nawet bardzo pyszna.
alaaa
Proszę bardzo.