Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa z kalafiora i ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupę kalafiorową można ugotować na wywarze z kurczaka.

Zupa z kalafiora i ziemniaków

Składniki:

Zupa z kalafiora i ziemniaków

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kalafiora i ziemniaków
Do garnka wlać 1,5-2 l wody, dodać bulionetkę i zagotować. Ziemniaki, marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę, wsypać do bulionu. Dodać umyty i podzielony na różyczki kalafior i gotować około 20 minut. Następnie śmietanę wymieszać z odrobiną soli, kilkoma łyżkami wrzątku, połączyć z zupą, zagotować. Zdjąć z ognia przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.