Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Zupa z kalarepą i pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczna zupa z młodą kalarepą

Zupa z kalarepą i pietruszką

Składniki:

Zupa z kalarepą i pietruszką

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kalarepą i pietruszką
Udko z kurczaka zalewamy wodą, dodajemy liscie laurowe, ziele angielskie, trochę pieprzu i soli i gotujemy. Kiedy mieso robi się miękkie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchewkę pokrojoną w talarki. Po 10 minutach dodajemy kalarepę, z której wczesniej zdejmujemy wierzchnią skórkę i kroimy ją w kostkę (takiej wielkości jak ziemniaki). Na sam koniec, kiedy warzywa są miękkie wlewamy śmietanę oraz dodajemy sporo posiekanej natki pietruszki, doprawiamy ponownie do smaku i gotujemy jeszcze 5minut.