Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

zupa z kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczna zupa, rozgrzewa ciało

zupa z kalarepy

Składniki:

zupa z kalarepy

 

  • 50 dag kalarepy
  • 1 porcja rosołowa
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 2 dag mąki
  • 1 żółtko
  • kostka rosołowa
  • 2 dag masła

Sposób przygotowania:

zupa z kalarepy
Ugotować wywar z kości, włoszczyzny i kostki rosołowej. Kalarepę opłukać i poszatkować na tarce do wywaru. Wszystkie jarzyny gotować do miękkości. Podprawić mąką, żółtka rozetrzeć z masłem i wlać do zupy

Tagi:

kalarepa