eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa Eli z kalarepy z liśćmi kalafiora

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przygotowałam zupę z kalarepy z dodatkiem liści kalafiora. Dodałam do zupy przesmażony boczek wędzony.

Zupa Eli z kalarepy z liśćmi kalafiora

Składniki:

Zupa Eli z kalarepy z liśćmi kalafiora

wywar

warzywa

dodatki

Sposób przygotowania:

Zupa Eli z kalarepy z liśćmi kalafiora

przygotowanie wywaru

Zupa Eli z kalarepy z liśćmi kalafiora
Z mięsa, liści laurowych, ziela angielskiego ugotować wywar.

Mięso z warkocza pokroić w kostkę i włożyć do garnka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, zalać wodą, posolić i ugotować.

przygotowanie składników

Zupa Eli z kalarepy z liśćmi kalafiora
Obraną i opłukaną kalarepę i młode liście pokroić.

Kalarepy obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Młode liście kalarepy umyć i pokroić.

przygotowanie składników cd

Zupa Eli z kalarepy z liśćmi kalafiora
Liście i głąby kalafiora opłukać i pokroić.

Liście kalafiora opłukać i pokroić. Głąby kalafiorów obrać, opłukać i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Zupa Eli z kalarepy z liśćmi kalafiora
Obrane i umyte marchewki pokroić w kostkę.

Marchewki obrać, umyć i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Zupa Eli z kalarepy z liśćmi kalafiora

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę

przygotowanie składników cd

Zupa Eli z kalarepy z liśćmi kalafiora

Boczek pokroić w kostkę. Suchą patelnię rozgrzać i usmażyć boczek.

przygotowanie zupy

Zupa Eli z kalarepy z liśćmi kalafiora

Do wywaru dodać kalarepę, liście kalafiora, marchewkę, ziemniaki i gotować aż wszystko będzie miękkie. Do zupy wsypywać kaszę manną cały czas mieszając żeby nie zrobiły się kluchy. Zupę chwilę gotować.

Do gotowej zupy dodać boczek z wytopionym tłuszczem.

przygotowanie składników cd

Zupa Eli z kalarepy z liśćmi kalafiora

Natkę pietruszki i koperek opłukać, osuszyć, pokroić i dodać do zupy. Zupę doprawić pieprzem i maggi do smaku. Zupę rozlać na talerze. Smacznego!


Tagi:

zupa warzywa