Sposób przygotowania:
Zupa Eli z kalarepy z liśćmi kalafioraprzygotowanie wywaru
Mięso z warkocza pokroić w kostkę i włożyć do garnka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, zalać wodą, posolić i ugotować.
przygotowanie składników
Kalarepy obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Młode liście kalarepy umyć i pokroić.
przygotowanie składników cd
Liście kalafiora opłukać i pokroić. Głąby kalafiorów obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Marchewki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę
przygotowanie składników cd
Boczek pokroić w kostkę. Suchą patelnię rozgrzać i usmażyć boczek.
przygotowanie zupy
Do wywaru dodać kalarepę, liście kalafiora, marchewkę, ziemniaki i gotować aż wszystko będzie miękkie. Do zupy wsypywać kaszę manną cały czas mieszając żeby nie zrobiły się kluchy. Zupę chwilę gotować.
Do gotowej zupy dodać boczek z wytopionym tłuszczem.
przygotowanie składników cd
Natkę pietruszki i koperek opłukać, osuszyć, pokroić i dodać do zupy. Zupę doprawić pieprzem i maggi do smaku. Zupę rozlać na talerze. Smacznego!
gusia1000
jagoda59