Sposób przygotowania:
Cukiniowo- kalarepkowa zupaETAP 1
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną delikatnie przysmażamy na oleju.
ETAP 2
Między czasie kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę.
ETAP 3
Cukinię myjemy, osuszamy i także kroimy w kostkę.
ETAP 4
Pokrojone warzywa dodajemy do szklistej cebuli.
Całość podlewamy wodą, tak, by opływała ona warzywa. Do warzyw dodajemy kostkę rosołową i gotujemy je do miękkości.
ETAP 5
Gdy warzywa są miękkie zupę miksujemy na gładki krem. Zmiksowaną stawiamy na ogniu, zagotowujemy i doprawiamy do smaku według uznania.
Gotową zupę rozlewamy na talerze. Podajemy ją z ulubionymi dodatkami. Moją podałam z uprażonymi pestkami dyni.
SylaUla
gusia1000