Sposób przygotowania:
Cukiniowo- kalarepkowa zupaETAP 1
![Cukiniowo- kalarepkowa zupa Cukiniowo- kalarepkowa zupa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/cukiniowo-kalarepkowa-zupa-514534.jpg)
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną delikatnie przysmażamy na oleju.
ETAP 2
![Cukiniowo- kalarepkowa zupa Cukiniowo- kalarepkowa zupa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/cukiniowo-kalarepkowa-zupa-514535.jpg)
Między czasie kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę.
ETAP 3
![Cukiniowo- kalarepkowa zupa Cukiniowo- kalarepkowa zupa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/cukiniowo-kalarepkowa-zupa-514536.jpg)
Cukinię myjemy, osuszamy i także kroimy w kostkę.
ETAP 4
![Cukiniowo- kalarepkowa zupa Cukiniowo- kalarepkowa zupa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/cukiniowo-kalarepkowa-zupa-514537.jpg)
Pokrojone warzywa dodajemy do szklistej cebuli.
Całość podlewamy wodą, tak, by opływała ona warzywa. Do warzyw dodajemy kostkę rosołową i gotujemy je do miękkości.
ETAP 5
![Cukiniowo- kalarepkowa zupa Cukiniowo- kalarepkowa zupa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/cukiniowo-kalarepkowa-zupa-514538.jpg)
Gdy warzywa są miękkie zupę miksujemy na gładki krem. Zmiksowaną stawiamy na ogniu, zagotowujemy i doprawiamy do smaku według uznania.
Gotową zupę rozlewamy na talerze. Podajemy ją z ulubionymi dodatkami. Moją podałam z uprażonymi pestkami dyni.
SylaUla
gusia1000