justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Zupa z kalarepy 4.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszna i bardzo pożywna zupka

Zupa z kalarepy 4. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z kalarepy 4.

 

  • kalarepa 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • ziemniaki 2 sztuki
  • marchewka 2 sztuki
  • bulion warzywny 4 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • Vegeta
  • makaron nitki 1 szklanka
  • pietruszka

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kalarepy 4.
Obraną cebule wraz z liśćmi kalarepy kroimy w bardzo drobne kawałeczki, po czym podsmażamy na rozgrzanej oliwie, w garnku którym będzie się gotowała zupa. Kalarepę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do garnka. Obrane marchewki kroimy w kwiatki lub plasterki jak kto woli. Do garnka wkładamy kalarepę, cebulę, marchewkę i pokrojone w kostkę, obrane ziemniaki oraz pietruszkę. Wlewamy bulion i gotujemy do miękkości. po tym czasie wrzucamy ugotowany wcześniej lekko twardawy makaron. Wszystko razem delikatnie wystarczy przemieszać. Można podać inaczej nakładając na talerz porcje makaronu i dopiero potem zalać zupą.
Zupa z kalarepy 4.
liście kalarepy i cebulę podsmażamy na oliwie lub oleju
Zupa z kalarepy 4.
zalewamy bulionem i dodajemy pozostałe składniki
Zupa z kalarepy 4.
na samym końcu dodajemy lekko twardy makaron
Zupa z kalarepy 4.
wszystkie składniki zupy wystarczy delikatnie razem przemieszać