edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Zupa z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pożywna zupa na wywarze warzywnym z kapustą pekińską oraz pomidorów, fasoli czerwonej, selera naciowego i ziemniaków.

Zupa z kapustą pekińską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z kapustą pekińską

 

  • 1 l wywaru warzywnego lub drobiowego
  • 1 /2 małej kapusty pekińskiej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mały por
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 4 ziemniaki
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • Sól i pieprz, wędzona papryką czerwona
  • Opcjonalnie można dodać drobnego makaronu typu muszelki

Sposób przygotowania:

Zupa z kapustą pekińską
1. Przygotowujemy wywar warzywny lub drobiowy.

2. Cebulę, pora, selera naciowego, marchewkę kroimy drobno i podsmażamy na oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę podsmażamy wszystko razem.

3. Dodajemy pomidory z puszki oraz koncentrat pomidory. Mieszamy dokładnie i przesmażamy chwilkę.

4. Dodajemy bulion, a następnie pokrojone ziemniaki. Opcjonalnie możemy dodać drobny makaron.

5. Dodajemy pokrojoną kapustę pekińską i fasolę czerwoną.

6. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy solą, pieprzem oraz wędzoną paprykę czerwoną.
Zupa z kapustą pekińską
Cebulę, pora oraz selera podsmażamy na oleju
Zupa z kapustą pekińską
Dodajemy pokrojoną marchewkę i chwilę podsmażamy razem
Zupa z kapustą pekińską
Dodajemy do warzyw pomidory w puszce i koncentrat pomidorowy
Zupa z kapustą pekińską
Dodajemy pokrojoną kapustę pekińską i fasolę