Sposób przygotowania:
Zupa z kapustą pekińską
1. Przygotowujemy wywar warzywny lub drobiowy.
2. Cebulę, pora, selera naciowego, marchewkę kroimy drobno i podsmażamy na oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę podsmażamy wszystko razem.
3. Dodajemy pomidory z puszki oraz koncentrat pomidory. Mieszamy dokładnie i przesmażamy chwilkę.
4. Dodajemy bulion, a następnie pokrojone ziemniaki. Opcjonalnie możemy dodać drobny makaron.
5. Dodajemy pokrojoną kapustę pekińską i fasolę czerwoną.
6. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy solą, pieprzem oraz wędzoną paprykę czerwoną.
2. Cebulę, pora, selera naciowego, marchewkę kroimy drobno i podsmażamy na oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę podsmażamy wszystko razem.
3. Dodajemy pomidory z puszki oraz koncentrat pomidory. Mieszamy dokładnie i przesmażamy chwilkę.
4. Dodajemy bulion, a następnie pokrojone ziemniaki. Opcjonalnie możemy dodać drobny makaron.
5. Dodajemy pokrojoną kapustę pekińską i fasolę czerwoną.
6. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy solą, pieprzem oraz wędzoną paprykę czerwoną.