Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa z kapusty pekińskiej i fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna zupka z kapusty pekińskiej oraz zielonej fasolki szparagowej. Najlepiej smakuje ugotowana na rosole.

Zupa z kapusty pekińskiej i fasolki szparagowej

Składniki:

Zupa z kapusty pekińskiej i fasolki szparagowej

 

  • wywar drobiowy 1,5 litra
  • kapusta pekińska 1/2 szt
  • marchewka 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • ziemniaki 2 szt
  • fasolka szparagowa 100 gram
  • przecier pomidorowy 1-2 łyżki
  • koperek posiekany 1 łyżka
  • śmietana 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty pekińskiej i fasolki szparagowej
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową płuczemy i kroimy na połówki.

Wrzucamy warzywa do wrzącego wywaru i gotujemy 10 minut.

Kapustę pekińską oczyszczamy, szatkujemy i wrzucamy do garnka. Dodajemy tymianek i gotujemy kolejne 10 minut.

Pod koniec zabielamy zupę śmietaną oraz dodajemy do niej koncentrat pomidorowy i posiekany koperek.

Przyprawiamy do smaku i podajemy.

Tagi:

zupa warzywa