Sposób przygotowania:
Zupa z kapusty pekińskiej i fasolki szparagowej
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową płuczemy i kroimy na połówki.
Wrzucamy warzywa do wrzącego wywaru i gotujemy 10 minut.
Kapustę pekińską oczyszczamy, szatkujemy i wrzucamy do garnka. Dodajemy tymianek i gotujemy kolejne 10 minut.
Pod koniec zabielamy zupę śmietaną oraz dodajemy do niej koncentrat pomidorowy i posiekany koperek.
Przyprawiamy do smaku i podajemy.
Wrzucamy warzywa do wrzącego wywaru i gotujemy 10 minut.
Kapustę pekińską oczyszczamy, szatkujemy i wrzucamy do garnka. Dodajemy tymianek i gotujemy kolejne 10 minut.
Pod koniec zabielamy zupę śmietaną oraz dodajemy do niej koncentrat pomidorowy i posiekany koperek.
Przyprawiamy do smaku i podajemy.