Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Zupa klopsowa z kapustą pekińską i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Zupka w sam raz na jesienne chłody. Klopsowa ale w odmienionej wersji. Danie zaskakuje smakiem i "niecodziennym" połączeniem składników.

Zupa klopsowa z kapustą pekińską i pieczarkami

Składniki:

Zupa klopsowa z kapustą pekińską i pieczarkami

 

  • 40 dag mielonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • łyżka maggie w płynie
  • 4 łyżki kaszy manny
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • 2 litry bulionu (może być z kostki)
  • pół główki kapusty pekińskiej
  • 25 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki śmietany

Sposób przygotowania:

Zupa klopsowa z kapustą pekińską i pieczarkami
Mielone, jajka, kaszę manną, czosnek i maggi mieszamy do połączenia. Solimy i pieprzymy do smaku. Na patelni smażymy małe klopsiki. Po przełożeniu do garnka zalewamy bulionem. Gotujemy.

Na tłuszczu na którym smażyliśmy klopsiki szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Przekładamy do zupy. Dodajemy poszatkowaną kapustę.

Po 10 minutach zabielamy śmietaną. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy maggi. Przed podaniem posypujemy koperkiem.

Tagi:

kapusta