Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Kapuśniak z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna zupka z kapusty pekińskiej, z dużą ilością świeżych warzyw, gotowana na pałkach z kurczaka.

Kapuśniak z kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak z kapusty pekińskiej

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kapusty pekińskiej
Nastawiamy wodę, solimy. Gdy się zagotuje, wrzucamy oczyszczone pałki z kurczaka oraz liście laurowe i gotujemy 30 minut.

Oczyszczamy i kroimy w kostkę ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera korzeniowego oraz paprykę. Wrzucamy warzywa do wywaru gotujemy 10 minut.

Kroimy w kostkę pomidora, kapustę pekińską szatkujemy, seler naciowy kroimy w plasterki. Wrzucamy te warzywa do zupy i gotujemy jeszcze 10 minut.

Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy zupę do smaku i podajemy.
Kapuśniak z kapusty pekińskiej
Wrzucamy oczyszczone pałki z kurczaka oraz liście laurowe i gotujemy 30 minut.
Kapuśniak z kapusty pekińskiej
Wrzucamy warzywa do wywaru gotujemy 10 minut.
Kapuśniak z kapusty pekińskiej
Dodajemy do zupy poszatkowaną kapustę pekińską.
Kapuśniak z kapusty pekińskiej
Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy.