Sposób przygotowania:
Kapuśniak z kapusty pekińskiej
Nastawiamy wodę, solimy. Gdy się zagotuje, wrzucamy oczyszczone pałki z kurczaka oraz liście laurowe i gotujemy 30 minut.
Oczyszczamy i kroimy w kostkę ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera korzeniowego oraz paprykę. Wrzucamy warzywa do wywaru gotujemy 10 minut.
Kroimy w kostkę pomidora, kapustę pekińską szatkujemy, seler naciowy kroimy w plasterki. Wrzucamy te warzywa do zupy i gotujemy jeszcze 10 minut.
Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy zupę do smaku i podajemy.
Oczyszczamy i kroimy w kostkę ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera korzeniowego oraz paprykę. Wrzucamy warzywa do wywaru gotujemy 10 minut.
Kroimy w kostkę pomidora, kapustę pekińską szatkujemy, seler naciowy kroimy w plasterki. Wrzucamy te warzywa do zupy i gotujemy jeszcze 10 minut.
Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy zupę do smaku i podajemy.