WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1715]

Zupa z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa jarzynowa z kapustą pekińską, lekko zaprawiona koncentratem pomidorowym i śmietaną. Bez mięsa, na maśle.

Zupa z kapustą pekińską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z kapustą pekińską

 

  • 0,5 kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • Kawałek selera
  • Kawałek pora
  • 1 cebula
  • 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Kilka łyżek śmietany 30%
  • 1listek laurowy
  • 3 ziela angielskie
  • Kilkanaście ziaren pierzu ziarnistego
  • Sól do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa z kapustą pekińską

ETAP 1:

Warzywa obrać, opłukać. Pora i cebule drobno pokroić. Kapustę pekińską poszatkować. Resztę warzyw zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

Wszystkie warzywa oprócz kapusty wrzucić do garnka na rozgrzane masło. Przesmażyć. Dodać kapustę. Wlać ok 3 szklanki wody. Dodać przyprawy i zagotować. Gotować ok 30 minut.

Dodać śmietanę i gotować jeszcze ok 15 minut.

Zupa z kapustą pekińską
Zupa z kapustą pekińską po ugotowaniu w garnku
Zupa z kapustą pekińską
Zupa z kapustą pekińską po zaprawieniu koncentratem
Zupa z kapustą pekińską
Poszatkowana kapusta pekińska dodana do reszty warzyw
Zupa z kapustą pekińską
Starte i pokrojone warzywa wrzucone do garnka na masło