Sposób przygotowania:
Kapuśniak z kapusty włoskiej z chorizo
Warzywa obrać, opłukać. Marchew, pietruszkę i selera pokroić w cienkie plasterki, ziemniaki i kapustę w kostkę.
Kiełbasę chorizo pokroić w cienkie plasterki. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić marchew, pietruszkę, selera i kiełbasę. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut.
Dodać ziemniaki i kapustę, liść laurowy i ziele angielskie, zalać gorącą wodą. Posolić i gotować na małym ogniu do miękkości.
Pod koniec doprawić do smaku sproszkowaną papryką i suszonym tymiankiem.
Kiełbasę chorizo pokroić w cienkie plasterki. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić marchew, pietruszkę, selera i kiełbasę. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut.
Dodać ziemniaki i kapustę, liść laurowy i ziele angielskie, zalać gorącą wodą. Posolić i gotować na małym ogniu do miękkości.
Pod koniec doprawić do smaku sproszkowaną papryką i suszonym tymiankiem.
1.
2.
3.
4.
5.
robaczek