Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Zupa z kaszą jaglaną i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kaszę jaglaną do zupy wykorzystałam pierwszy raz.Zupa wyszła bardzo smaczna i pożywna.Bardzo szybko ją się przygotowuje i jest tania.

Zupa z kaszą jaglaną i warzywami

Składniki:

Zupa z kaszą jaglaną i warzywami

 

  • 1 skrzydełko
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • posiekany koperek (suszony,świeży lub mrożony )
  • posiekana natka pietruszki (według uznania )
  • sól,pieprz do smaku
  • 1 woreczek kaszy jaglanej ( 10 dag )

Sposób przygotowania:

Zupa z kaszą jaglaną i warzywami
Skrzydełko myjemy i gotujemy w wodzie do miękkości,mięso wyjmujemy a wywar przecedzamy.Wywaru powinno być około półtora litra. Warzywa obieramy,myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Następnie razem z kaszą wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości przez około 15 minut. Gdy składniki będą miękkie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy koperek i natkę pietruszki według uznania.Podajemy od razu gorącą.