Sposób przygotowania:
Zupa z kaszą jaglaną na dobre trawienie
Marchewkę obieramy ze skórki, płuczemy i kroimy w kawałki. Cebulę obieramy ze skórki i siekamy. Zagotowujemy 500 mililitrów wody źródlanej i wsypujemy marchewkę i cebulę. Dodajemy do tego kilka ziaren pieprzy, szczyptę (sporą) ziół prowansalskich, jedno ziarnko ziela angielskiego i jeden listeg laurowy oraz kurkumę, która jest bardzo zdrowa, a dodatkowo nada zupie ładną żółtą barwę. Gotujemy wszystko razem, aż marchewka będzie miękką. Wyjmujemy przyprawy i wyrzucamy. Marchewkę również wyjmujemy z zupy, studzimy a następnie kroimy na ćwierćplasterki i dorzucamy z powrotem do bulionu. Podczas, kiedy gotuje się zupa gotujemy kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu. Do miseczki wsypujemy dwie łyżki kaszy jaglanej, zalewamy zupą i posypujemy pokrojonym koperkiem.