Sposób przygotowania:
Kotleciki drobiowe z kaszą jaglaną
1. Kaszę jaglaną płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i odparowania całego płynu. Następnie kaszę studzimy.
2. Mięso oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie mielimy razem z bułką w maszynce.
3. Do zmielonego mięsa dodajemy kaszę, jajko, przyprawy, koperek i dokładnie mieszamy. Następnie z masy mięsnej formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
4. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy.
2. Mięso oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie mielimy razem z bułką w maszynce.
3. Do zmielonego mięsa dodajemy kaszę, jajko, przyprawy, koperek i dokładnie mieszamy. Następnie z masy mięsnej formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
4. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy.