Sposób przygotowania:
Pyszna zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
1. Obgotować udka w wodzie z listkiem i zielem, zebrać szumy. 2. Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę, cebulę na pół, wrzucić do zupy. 3. Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę, zmiażdżyć mocno w dłoni i dodać do zupy. Gotować 30 minut. 4. W międzyczasie ugotować kaszę jaglana wg przepisu na opakowaniu. Pamiętajcie tylko, żeby dokładnie wypłukać kaszę na sitku zimną wodą przed gotowaniem - to pozbawi ją charakterystycznej goryczki. 5. W miseczce wymieszać koncentrat ze śmietaną, dolać chochlę gotującej zupy i dokładnie wymieszać, by nie powstały grudki, następnie delikatnie wlać zaprawę do garnka. Przyprawić do smaku i gotować 10 minut. 6. Zupę podawać z kaszą, po wierzchu posypać drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego!!!