kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Zupa z kaszy manny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa z kaszy manny : )...

Zupa z kaszy manny

Składniki:

Zupa z kaszy manny

 

  • wywar z kości lub kostki bulionowej 1 litr
  • kasza manna pół szkl.
  • marchew 1 sztuk
  • pietruszka 1 sztuk
  • seler kawałek
  • por kawałek
  • sól
  • pieprz
  • vegeta 1 łyżeczka
  • żółtko 1 sztuk

Sposób przygotowania:

Zupa z kaszy manny
Jarzyny obrać, umyć, drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ugotować w wywarze do miękkości. Wsypać kaszę mannę i nadal gotować około 10 minut. Przyprawić solą, pieprzem, vegetą. Można zaciągnąć żółtkiem.