Sposób przygotowania:
Zupa z kukurydzą
Udka natrzeć solą, curry oraz pieprzem na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i obsmażyć je z dwóch stron, następnie przełożyć do garnka w którym będziemy gotować zupę. Marchew, pietruszkę i seler pokroić w "zapałkę ", por pokroić w plasterki i obsmażyć na tłuszczu w którym smażyło się mięso, zalać wszystko litrem wody do garnka dodać 1 łyżeczkę jarzynki i 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego, przykryć i gotować do miękkości. Miękkie mięso wyjąć z garnka i obrać z kości następnie pokroić je w paseczki i ponownie dodać do zupy do garnka dodać też kukurydzę ja odcedziłam ja z zalewy i całość jeszcze chwilkę razem gotować na koniec doprawić do smaku.Ryż ugotować osobno w sporej ilości osolonej wody po odsączeniu z wody rozciąć woreczki i nałożyć ryz do talerzy zalać gorąca zupą i posypać po wierzchu zieloną pietruszką.
Nina W.