Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

zupa z kulkami mięsnymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

niedawno pisałam o mięsnych kulkach, teraz pomysł do czego je dodać

zupa z kulkami mięsnymi

Składniki:

zupa z kulkami mięsnymi

 

  • 2 litry rosołu (może być z kostki),
  • 1 czerwona papryka,
  • 500 g pieczarek,
  • 4-5 marchewek ,
  • por,
  • imbir do smaku,
  • koperek, pietruszka

Sposób przygotowania:

zupa z kulkami mięsnymi
marchew i pora obieramy, myjemy, kroimy w plastry, dodajemy do rosołu, gotujemy do miękkości.

pieczarki kroimy w plastry, jeśli są małe wystarczy pokroić je na pół i podsmażamy na klarowanym maśle z odrobiną soli, następnie dodajemy do rosołu.

Paprykę obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne, kroimy w paseczki i dodajemy do zupy. gotujemy do miękkości.

Następnie dodajemy starty na drobnej tarce imbir.

Ka końcu dodajemy kulki, pietruszkę i koperek (ja miałam suszone), ewentualnie doprawiamy i gotujemy jeszcze 5 minut