Sposób przygotowania:
zupa z kulkami mięsnymi
marchew i pora obieramy, myjemy, kroimy w plastry, dodajemy do rosołu, gotujemy do miękkości.
pieczarki kroimy w plastry, jeśli są małe wystarczy pokroić je na pół i podsmażamy na klarowanym maśle z odrobiną soli, następnie dodajemy do rosołu.
Paprykę obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne, kroimy w paseczki i dodajemy do zupy. gotujemy do miękkości.
Następnie dodajemy starty na drobnej tarce imbir.
Ka końcu dodajemy kulki, pietruszkę i koperek (ja miałam suszone), ewentualnie doprawiamy i gotujemy jeszcze 5 minut
pieczarki kroimy w plastry, jeśli są małe wystarczy pokroić je na pół i podsmażamy na klarowanym maśle z odrobiną soli, następnie dodajemy do rosołu.
Paprykę obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne, kroimy w paseczki i dodajemy do zupy. gotujemy do miękkości.
Następnie dodajemy starty na drobnej tarce imbir.
Ka końcu dodajemy kulki, pietruszkę i koperek (ja miałam suszone), ewentualnie doprawiamy i gotujemy jeszcze 5 minut