Sposób przygotowania:
Zupa z Kurczaka z Kukurydzą i Makaronem
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : 1. W blenderze miksujemy 140 g słodkiej kukurydzy wraz ze szklanką bulionu drobiowego, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie pastę kukurydzianą przecieramy przez sito. 2. Makaron sojowy zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 5 minut, po czym odcedzamy. 3. Do garnka wlewamy 3 szklanki bulionu drobiowego, wcześniej zmiksowaną pastę kukurydzianą, 12 miniaturowych kolb kukurydzy przekrojonych na połówki wzdłuż, 2 piersi z kurczaka ugotowane i pokrojone w cienkie paseczki. Całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. 4. Kiedy zupa się już ugotuje, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut. Po upływie tego czasu dodajemy 2 łyżki sosu sojowego, 2 cm korzenia imbiru drobno pokrojonego oraz pozostałe 10 g kukurydzy słodkiej. Całość mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez kolejne 10 minut. 5. Na koniec zupę przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem, szczyptą soli oraz sosem chili. Do miseczek nakładamy wcześniej ugotowany makaron sojowy, nalewamy zupę i przyozdabiamy zieloną pietruszką. Chińska potowa!