Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa z kurczakiem i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kolorowa, pyszna zupka na każdą okazję

Zupa z kurczakiem i kukurydzą

Składniki:

Zupa z kurczakiem i kukurydzą

 

  • 2 szt filet z kurczaka,
  • 2 szt kostka rosołowa,
  • 1 szt kukurydza w puszce,
  • 2 szt jajka,
  • 3 łyżki mąka,
  • 1/2 szkl groszek konserwowy,
  • 1 szt marchew,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi,
  • 4 łyżki natka pietruszka siekana

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kurczakiem i kukurydzą
Do rondla włożyć umyte mięso, zalać gorącą wodą, dodać utartą na tarce o dużych otworach marchew, kostki rosołowe i ugotować do miękkości. Gdy mięso miękkie, wyją i bardzo drobno pokroić. Włożyć do wywaru, dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i groszek, zagotować. Z jajek i mąki zrobić ciasto, zalać na gotującą się zupę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Przed podaniem posypać natką pietruszki.