Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa z kurczakiem (Wietnam)

         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gotować wszystkie składniki razem przez godzinę. Przecedzić, zachowując sam płyn.

Zupa z kurczakiem (Wietnam)

Składniki:

Zupa z kurczakiem (Wietnam)

 

  • 1 szkl pokrojonej na kawałki piersi kurczaka
  • 230 g makaronu vermicelli
  • 1/2 szkl namoczonych grzybków mun
  • sól do smaku
  • 1/2 łyżeczki białego pieprzu
  • 2 łyżki posiekanej dymki
  • Rosół:
  • 8 szkl wody
  • 3

Sposób przygotowania:

Zupa z kurczakiem (Wietnam)
Gotować wszystkie składniki razem przez godzinę. Przecedzić, zachowując sam płyn. Gotować kawalki kurczaka w rosole 15 minut, usuwając szumy. Dodać makaron, grzyby bez ogonków i gotować aż makaron będzie miękki. Rzolać do miseczek, doprawić solą, pieprzem i posypać dymką.