Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa z lanym jajkiem

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wrzucić kostki bulionowe do 1 litra gotującej się wody. Zamieszać i poczekać, aż się

Zupa z lanym jajkiem

Składniki:

Zupa z lanym jajkiem

 

  • jajko
  • szklanka mrożonego zielonego groszku
  • łyżeczka sosu sojowego
  • 2 kostki bulionu drobiowego
  • sól
  • pieprz
  • pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania:

Zupa z lanym jajkiem
Wrzucić kostki bulionowe do 1 litra gotującej się wody. Zamieszać i poczekać, aż się rozpuszczą. Do bulionu wsypać groszek. Rozbić jajko do miseczki i roztrzepać dokładnie widelcem. Wlać je do zupy i dokładnie wymieszać. Z jajka powinny powstać ścięte strzępki. Dodać sos sojowy, soi i pieprz do smaku. Podawać w miseczkach z posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:

jajko sosy jajka