Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z leśnych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zupa z leśnych grzybów jest bardzo smaczna i aromatyczna. W taki sposób można przygotować zupę z boczniaków lub pieczarek

Zupa z leśnych grzybów

Składniki:

Zupa z leśnych grzybów

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z leśnych grzybów
Grzyby oczyścić, dokładnie umyć, drobno posiekać, włożyć do garnka, wlać 1 szklankę wody, dodać obraną i pokrojoną na kawałki cebulę i marchewkę, gotować około pół godziny. Następnie wyjąć warzywa z wywaru. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, wymieszać z 1 szklanką zimnego mleka, połączyć z grzybami i gotować przez kilka minut. Resztę mleka zagotować, połączyć z zupą, dodać śmietanę, koperek, przyprawić do smaku solą, wymieszać.

Tagi:

grzyby