kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Krem z leśnych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa krem z leśnych grzybów .

Krem z leśnych grzybów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z leśnych grzybów

 

Sposób przygotowania:

Krem z leśnych grzybów
Zaczynamy od grzybów jeśli mamy świeże to należy je odpowiednio przygotować, wyczyścić i pokroić w kostkę, my mieliśmy jeszcze zeszłoroczne więc tylko kwestia rozmrożenia. Następnie obieramy marchew, pietruszkę, seler oraz pora i kroimy na mniejsze kawałki. Grzyby i obrane warzywa przekładamy do garnka i zalewamy ok 2,5 L wody dodajemy kostkę rosołową , ziele angielskie, liść laurowy oraz sól i pieprz do smaku. Nie możemy zapomnieć o cebuli bo krem nam wyjdzie gorzki. Gotujemy aż do miękkości grzybów i miksujemy blenderem, można dodać jogurtu naturalnego dla smaku i gotowe. Smacznego
Krem z leśnych grzybów
Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania kremu .
Krem z leśnych grzybów
Obrane, wyczyszczone i pokrojone w kostkę grzyby .
Krem z leśnych grzybów
Ugotowana zupa podczas miksowania blenderem .
Krem z leśnych grzybów
Dodanie jogurtu oraz przypraw do końcowego smaku .

Tagi:

grzyby