Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z lubczyku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupę z lubczyku podawać z pierożkami tortellini lub pierożkami z mięsem

Zupa z lubczyku

Składniki:

Zupa z lubczyku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z lubczyku
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na roztopionym maśle. Mąkę wymieszać z odrobiną zimnego bulionu, połączyć z pozostałym bulionem, dodać podsmażoną cebulę i zagotować. Wywar przyprawić solą i pieprzem. Lubczyk opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Dodać do gotującej się zupy i gotować około 5 minut pod przykryciem na małym ogniu. Gotową zupę podawać z pierożkami, pasztecikami lub krokietami.

Tagi:

lubczyku