Sposób przygotowania:
Zupa z marchwi i pomarańczy
Ta propozycja to prawdziwy zastrzyk beta karotenu, który odpowiada za jakość naszej skóry. Marchewka i pomarańcza w wersji na słono zdecydowanie rozgrzewa dzięki dodatkom takim jak imbir i szalotka.
1.Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szalotkę obrać i pokroić w kostkę, imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
2.Na rozgrzane dno garnka wlać olej, następnie dodać marchewkę i całość smażyć około 2 minut.
3.Do garnka dodać imbir, szalotkę oraz skórkę z 1 pomarańczy. Całość mieszać 1 minutę.
4.Wszystko zalać bulionem warzywnym i gotować około 15 minut.
5.Kiedy marchewka będzie miękka całość zblendować. Dodać sok z pomarańczy, doprawić solą, pieprzem oraz posypać natka pietruszki
Możliwości:
–zupa świetnie smakuje mocno schłodzona z kawałkami świeżej marchewki i selera naciowego
–pomarańczę można zastąpić świeżym ananasem – zupa dostanie zupełnie innego charakteru
1.Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szalotkę obrać i pokroić w kostkę, imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
2.Na rozgrzane dno garnka wlać olej, następnie dodać marchewkę i całość smażyć około 2 minut.
3.Do garnka dodać imbir, szalotkę oraz skórkę z 1 pomarańczy. Całość mieszać 1 minutę.
4.Wszystko zalać bulionem warzywnym i gotować około 15 minut.
5.Kiedy marchewka będzie miękka całość zblendować. Dodać sok z pomarańczy, doprawić solą, pieprzem oraz posypać natka pietruszki
Możliwości:
–zupa świetnie smakuje mocno schłodzona z kawałkami świeżej marchewki i selera naciowego
–pomarańczę można zastąpić świeżym ananasem – zupa dostanie zupełnie innego charakteru