redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Zupa z marchwi i pomarańczy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne danie, które zachwyci każdego swą łatwością w wykonaniu oraz magicznymi dodatkami. Autorka przepisu, Kinga Paruzel poleca zupę w wersji na ciepła oraz na zimno. Koniecznie spróbujcie!

Zupa z marchwi i pomarańczy

Składniki:

Zupa z marchwi i pomarańczy

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z marchwi i pomarańczy
Ta propozycja to prawdziwy zastrzyk beta karotenu, który odpowiada za jakość naszej skóry. Marchewka i pomarańcza w wersji na słono zdecydowanie rozgrzewa dzięki dodatkom takim jak imbir i szalotka.



1.Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szalotkę obrać i pokroić w kostkę, imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

2.Na rozgrzane dno garnka wlać olej, następnie dodać marchewkę i całość smażyć około 2 minut.

3.Do garnka dodać imbir, szalotkę oraz skórkę z 1 pomarańczy. Całość mieszać 1 minutę.

4.Wszystko zalać bulionem warzywnym i gotować około 15 minut.

5.Kiedy marchewka będzie miękka  całość zblendować. Dodać sok z pomarańczy, doprawić solą, pieprzem oraz posypać natka pietruszki

 

Możliwości:

–zupa świetnie smakuje mocno schłodzona z kawałkami świeżej marchewki i selera naciowego

–pomarańczę można zastąpić świeżym ananasem – zupa dostanie zupełnie innego charakteru

Tagi:

marchewka