Sposób przygotowania:
Zupa krem z marchewki i soczewicy
Marchewkę, cebulę, seler, pietruszkę i boczek pokroić w drobną kostkę. W rondlu roztopić masło i wrzucić warzywa oraz boczek. Smażyć przez 8 - 10 minut. Kolejno dodać opłukaną soczewicę i 800 ml bulionu. Całość zagotować i dusić pod przykryciem ok. 20 minut.
Przy pomocy blendera zmiksować zupę na gładki krem, dolać resztę bulionu w celu uzyskania odpowiedniej konsystencji oraz doprawić do smaku. Podgrzaną zupę podawać z dodatkiem jogurtu naturalnego i świeżą natką pietruszki.
Przy pomocy blendera zmiksować zupę na gładki krem, dolać resztę bulionu w celu uzyskania odpowiedniej konsystencji oraz doprawić do smaku. Podgrzaną zupę podawać z dodatkiem jogurtu naturalnego i świeżą natką pietruszki.