haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Zupa marchewkowa z kolendrą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupy, zupy, zupy nigdy się nie znudzą! Praktycznie z każdego składnika możesz wyczarować pyszny krem. Wystarczy otworzyć lodówkę i gotowe!

Zupa marchewkowa z kolendrą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa marchewkowa z kolendrą

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowa z kolendrą
1. Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę. Wrzuciłam na rozgrzany olej, dodałam imbir i zeszkliłam (nie przypalić, bo będzie gorzka!).

2. Pozostałe warzywa obrałam, umyłam i rozdrobniłam, tak żeby łatwo je było potem zmiksować. wrzuciłam do cebuli i podsmażyłam chwilkę. Zalałam bulionem z kostki rosołowej.

3. Dodałam liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i gotowałam 20-30 minut.

4. Zupę zmiksowałam i wcisnęłam do nie sok z pomarańczy. Doprawiłam do smaku. Rozlałam do miseczek.

5 Kolendrę posiekałam drobno i posypałam zupę. Podałam ze śmietaną.
Zupa marchewkowa z kolendrą
Warzywa obieramy kroimy w kostkę - wielkość nie ma znaczenia.
Zupa marchewkowa z kolendrą
Cebulkę należy zeszklić z imbirem i dorzucić do niej pozostałe warzywa
Zupa marchewkowa z kolendrą
Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut.
Zupa marchewkowa z kolendrą
Do zmiksowanego kremu dodajemy sok pomarańczowy.