Sposób przygotowania:
Zupa marchewkowa z kolendrą
1. Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę. Wrzuciłam na rozgrzany olej, dodałam imbir i zeszkliłam (nie przypalić, bo będzie gorzka!).
2. Pozostałe warzywa obrałam, umyłam i rozdrobniłam, tak żeby łatwo je było potem zmiksować. wrzuciłam do cebuli i podsmażyłam chwilkę. Zalałam bulionem z kostki rosołowej.
3. Dodałam liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i gotowałam 20-30 minut.
4. Zupę zmiksowałam i wcisnęłam do nie sok z pomarańczy. Doprawiłam do smaku. Rozlałam do miseczek.
5 Kolendrę posiekałam drobno i posypałam zupę. Podałam ze śmietaną.
2. Pozostałe warzywa obrałam, umyłam i rozdrobniłam, tak żeby łatwo je było potem zmiksować. wrzuciłam do cebuli i podsmażyłam chwilkę. Zalałam bulionem z kostki rosołowej.
3. Dodałam liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i gotowałam 20-30 minut.
4. Zupę zmiksowałam i wcisnęłam do nie sok z pomarańczy. Doprawiłam do smaku. Rozlałam do miseczek.
5 Kolendrę posiekałam drobno i posypałam zupę. Podałam ze śmietaną.