Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Zupa z marynowanymi buraczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa z dodatkiem buraczków marynowanych w całości.

Zupa z marynowanymi buraczkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z marynowanymi buraczkami

 

  • 1 mały por
  • olej do smażenia
  • 3 duże marchewki
  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 3 liście selera
  • pieprz do smaku
  • 5 średnich ziemniaków
  • ok. 1/2 kg buraczków marynowanych w całości
  • przyprawa uniwersalna - wg uznania

Sposób przygotowania:

Zupa z marynowanymi buraczkami
Por dokładnie oczyścić, pokroić w półplasterki, zeszklić na oleju. Marchewki obrać, pokroić w półplasterki, dodać do pora. Smażyć razem ok. 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Marchewki i por zalać bulionem, dodać do nich umyte liście selera i pieprz, zagotować. Gotować 10-15 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Dodać je do zupy, wymieszać. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Buraczki wyjąć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki. Dodać je do zupy i zagotować. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Zupa z marynowanymi buraczkami
Oczyszczony pokrojony w półplasterki i zeszklony na oleju por.
Zupa z marynowanymi buraczkami
Obrana i pokrojona w półplasterki marchewka dodana do pora.
Zupa z marynowanymi buraczkami
Por i marchewka z dodatkiem bulionu pieprzu i liści selera.
Zupa z marynowanymi buraczkami
Wyjęte z zalewy i pokrojone na mniejsze kawałki marynowane buraczki.

Tagi:

przyprawy